Το μάθημα  ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ αποσκοπεί σε μία ολιστική προσέγγιση και κατανόηση της φωτοσυνθετικής διαδικασίας και ανάδειξη της σπουδαιότητας της στη διαδικασία της ζωής.

Η ύλη του μαθήματος στοχεύει να παρουσιάσει στους φοιτητές  με τον καλύτερο τρόπο τη μοριακή δομή και λειτουργία του φωτοσυνθετικού μηχανισμού, αλλά και την υψηλή προσαρμοστικότητα του σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Η ταυτόχρονη προσέγγιση της μοριακής βιολογίας, της βιοχημείας, της φυσιολογίας, της φυσικοχημείας και βιοενεργητικής του φωτοσυνθετικού μηχανισμού σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, επιτρέπει στους φοιτητές να έχουν μία ολιστική προσέγγιση της φωτοσυνθετικής διαδικασίας και τους επιτρέπει να αναπτύξουν τεκμηριωμένη κριτική σκέψη.

Η ύλη του μαθήματος αναδεικνύει τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς της φωτοσύνθεσης στα πλαίσια μίας «ορθολογικής» διαχείρισης της ενέργειας και του ελέγχου της ανθεκτικότητας των φυτών σε καταπονήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για σειρά πράσινων Βιοτεχνολογικών εφαρμογών.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος της φωτοσύνθεσης ο φοιτητής / τρια θα:

- Έχει κατανοήσει σε βάθος τη φωτοσυνθετική διαδικασία.

- Έχει γνώση των μοντέρνων τεχνικών και μεθόδων για την κατανόηση της λειτουργίας του φωτοσυνθετικού μηχανισμού.

- Έχει αποκτήσει γνώσεις για τον έλεγχο της διαχείρισης της φωτοσυνθετικά δεσμευμένης ενέργειας, ρυθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανθεκτικότητα των φυτών στις καταπονήσεις.

- Έχει αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες για σειρά πράσινων βιοτεχνολογικών εφαρμογών που στηρίζονται στη φωτοσυνθετική διαδικασία (π.χ. φωτοσυνθετική δέσμευση CO2  και παραγωγή βιοκαυσίμων, Βιοενεργητική στρατηγική βιοαποικοδόμησης τοξικών ενώσεων από μικροφύκη, Φωτοσυνθετική παραγωγή υδρογόνου  (H2) από χλωροφύκη, κλπ)

- Είναι σε θέση να αναζητήσει, να εκτιμήσει και να συνθέσει δεδομένα από τη διεθνή βιβλιογραφία στα πλαίσια μίας επιστημονικής μελέτης.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014, 12:11 PM