Όνομα διδάσκοντα: Ξενοφώντας Δημητρόπουλος

Πληροφορίες για το διδάσκοντα: Από το 2014 o Ξενοφώντας Δημητρόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και με το ETH της Ζυρίχης. Είναι υπεύθυνος μιας ομάδας που εκτελεί έρευνα αιχμής σχετικά με δίκτυα καθοριζόμενα από λογισμικό και μετρήσεις Διαδικτύου, με πρωταρχικό στόχο της να καθίσταται το Διαδίκτυο πιο αξιόπιστο και ασφαλές.
Αποφοίτησε από το Georgia Institute of Technology, έχει εργαστεί στα ερευνητικά εργαστήρια της ΙΒΜ Ζυρίχης και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο.
Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις, έχει κερδίσει 2 βραβεία καλύτερης δημοσίευσης και 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Επιπλέον, έχει λάβει σημαντικές επιχορηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, και από τα προγράμματα Marie Curie και Fulbright. Υπηρετεί τακτικά σε επιτροπές κορυφαίων συνεδρίων όπως το SIGCOMM της ACM (Association for Computing Machinery) για το 2014.

Ηomepage: http://www.fontas.net

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 6:58 AM